Champagne Rosé de Maturation Extra-Brut

Jahrgang 2013
Beschreibung

Im Jahrgang 2013 wurde dieser Champagner das erste Mal produziert. Mit diesem Champagner möchte die Familie Larmandier das besondere Alterungspotenzial ihrer Rosé-Champagner zeigen.

The Wine Advocate / September 2020: "A new cuvée for Larmandier-Bernier makes its debut with the 2013 Extra-Brut Rosé de Maturation. Like the house's Rosé de Saignée, long one of my favorite rosé Champagnes, this derives from old-vine Pinot Noir and Pinot Gris in Vertus, and it's also produced by the saignée method, seeing three days' maceration; but unlike that wine, which is raised in tank and concrete eggs, this cuvée sees 40% maturation in wood with the balance in concrete eggs, and it sees longer sur lattes aging, too—fully six years before this first release was disgorged, with three grams dosage. The boisterous expression of fruit and flowers that defines the Rosé de Saignée is here transformed into something more subtle but just as lively, mingling nuances of red berries, dried orange peel, potpourri and ginger. On the palate, it's medium to full-bodied, with a delicate mousse and mouthwateringly sapid qualities that suggest thrilling gastronomic potential. This is a lovely addition to the portfolio, and I look forward to getting to know it better over the coming years." – 94 Punkte

Champagne Rosé de Maturation Extra-Brut
Abbildung und Jahrgang beispielhaft
€94.00 *
0.75 Liter (€125.33 * / 1 Liter)

Prices incl. VAT plus shipping costs

  • Art : Schaumwein
  • Rebsorte : Pinot Noir
  • Weintyp : trocken
  • Alkoholgehalt: 12.5%
  • Anbau : BIO zertifiziert FR-BIO-10, ECOCERT
  • Verschlussart : Naturkork
  • Gesetzliche Angaben: enthält Sulfite

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Steckbrief
  • Land / Region: France, Champagne
  • Trinkempfehlung: jetzt
  • Boden: Kreideboden
  • Anbau: BIO zertifiziert FR-BIO-10,ECOCERT
  • Gärung: Spontan mit Naturhefen
  • Ausbau: Flaschengärung
  • Betriebsgröße: 17 Hektar
  • Artikelnummer: 600409
Winzer
LARMANDIER-BERNIER
Feinste Champagner von der Côte des Blancs, hier ausschließlich von Grand-Cru- und Premier-Cru-Lagen aus Vertus, Cramant, Chouilly, Oger und Avize.
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